Modelvliegen heeft de naam duur te zijn. Uiteraard is er de eerste aanschaf van de zend apparatuur , besturing en de motor. maar daarna kun je het zo duur maken als je zelf wil. Er zijn jonge vliegers die hun hobby bekostigen met een krantenwijk.

Even een indicatie van de kosten om te beginnen met een eenvoudig model.

Zender en ontvanger nieuw € 220.- (gebruikt € 80.-)
Motor 6,5cc tot 8 cc brandstof € 100.- tot 150.- ( elektromotor, regelaar en accu kost ongeveer hetzelfde)
Stuurmotoren, ontvanger accu € 80.-
Een bouwdoos of kant en klaar model ( ARF) van een beginnersmodel met een spanwijdte van 1.5 meter kost ongeveer € 150.-

Dit brengt het totale kostenplaatje op ongeveer € 450.- tot € 550.- Bij een tweede vliegtuig valt de aanschaf van een zender en eventueel de besturing en aandrijving weg.

Sponsorkliks

SponsorKliks, gratis sponsoren!
Om onze modelvliegclub financieel te steunen maken we gebruik van sponsorkliks.
 
Hoe werkt het? Heel simpel.
 
Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via onze pagina op SponsorKliks.nl wordt gedaan. Deze commissie stort SponsorKliks op onze bankrekening.
 

Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit hier profiteren we direct van. We hebben een eigen pagina op Sponsorkliks.nl met links naar uiteenlopende shops in verschillende categorieën zoals: kleding, schoenen, electronica en vakanties.

Veel bekende webshops zijn aangesloten: denk aan Bol.com, Zalando, Hema, Wehkamp en Thuisbezorgd.nl. Wanneer je een aankoop doet in één van deze webshops via onze pagina, krijgen wij een bepaald percentage van uw aankoopwaarde uitgekeerd.

Onze pagina bekijken van sponsorkliks? Klik dan op deze link: Sponsorkliks.nl