Een modelhelikopter is een helikopter, die radiografisch wordt bestuurd .
Het vliegen met een modelheli vergt oefening. Afhankelijk van de tijd die men in deze hobby steekt, kan het enige jaren duren om op een redelijk niveau te kunnen vliegen. De prijzen van de modellen variëren van enkele tientjes voor de zeer eenvoudige tot enkele duizenden euro's voor de grotere gecompliceerde modellen. Wie overweegt om serieus het vliegen te leren wordt geadviseerd een gevorderde vlieger of bouwer om raad te vragen.
 
 
Het verschil in aanleren tussen heli en vliegtuigen is ongeveer 1 jaar fanatiek oefenen. Vliegtuig lukt meestal in 3 maanden, bij heli vliegen ruim 1 jaar of meer, dit heeft te maken met de complexiteit van handelen tijdens het vliegen.
 
 
Qua kosten is een heli duurder dan een vliegtuig, je kan weinig zelf maken, je moet alle parts kopen. Als budget moet je rekenen op een bedrag tussen de 600 en 800 euro om te beginnen, dit is afhankelijk van de grootte van de heli.
Hoe kleiner hoe goedkoper maar onstabieler, ga je groter, word het makkelijker maar ook een stuk duurder!
Populair zijn momenteel de 450 en 600 klasse, voor ieder wat wils.
 
 
Veiligheid is heel belangrijk, ga niet met het goedkoopste wat je kan vinden vliegen, vaak levert dat alleen teleurstelling op en het is bovendien ook gevaarlijk!
Bij de meeste clubs word vooraf even gekeken als je voor het eerst langs komt of de heli in orde is, en indien gewenst, wordt hij ook voorgevlogen en afgesteld.
 
 
Een leuke en uitdagende hobby voor de doorzetters onder ons!

Sponsorkliks

SponsorKliks, gratis sponsoren!
Om onze modelvliegclub financieel te steunen maken we gebruik van sponsorkliks.
 
Hoe werkt het? Heel simpel.
 
Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via onze pagina op SponsorKliks.nl wordt gedaan. Deze commissie stort SponsorKliks op onze bankrekening.
 

Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit hier profiteren we direct van. We hebben een eigen pagina op Sponsorkliks.nl met links naar uiteenlopende shops in verschillende categorieën zoals: kleding, schoenen, electronica en vakanties.

Veel bekende webshops zijn aangesloten: denk aan Bol.com, Zalando, Hema, Wehkamp en Thuisbezorgd.nl. Wanneer je een aankoop doet in één van deze webshops via onze pagina, krijgen wij een bepaald percentage van uw aankoopwaarde uitgekeerd.

Onze pagina bekijken van sponsorkliks? Klik dan op deze link: Sponsorkliks.nl