Er was een tijd dat je zelf je modelvliegtuig moest bouwen. Zelf balsa hout kopen en bouwen van een tekening of een bouwdoos kopen waar bijna alle materialen al in zaten. Maar tegenwoordig kun je de modelvliegtuigen ook nagenoeg kant en klaar kopen. Alleen nog in elkaar zetten, motor en besturing inbouwen en vliegen maar. Het lijkt zo eenvoudig. Maar het vraagt wel om technisch inzicht, enige aerodynamische kennis, geduld en vooral nauwkeurige handjes. Het bouwen of samenstellen van je vliegtuig is al best een leuke uitdaging, maar de kick komt pas echt als je ermee gaat vliegen.

Gelukkig kun je dan gebruik maken van de kennis en ervaring van andere leden. Die kunnen in grote lijnen jouw vliegtuig beoordelen en zo nodig laten corrigeren. Werken de roeren goed zitten de stekkertjes goed ligt het zwaartepunt op de juiste plaats enz. Dan komt het moment dat je model de lucht in gaat. Spannend, want nu zal duidelijk worden hoe jouw vliegtuig vliegt en of het goed is gebouwd. Het vliegen met een modelvliegtuigen is niet zo makkelijk. Piloten van echte vliegtuigen kunnen je verzekeren dat bepaalde aspecten van modelvliegen zelfs moeilijker zijn. Het moet een automatisme worden om, afhankelijk van wat je ziet, onmiddellijk de juiste knuppelbeweging te maken. In het begin vlieg je met een instructeur met aan elkaar gekoppelde zenders. Het zal dus een tijdje duren voor je het vliegen voldoende onder de knie hebt en je zonder hulp zelf de lucht in kunt. Dan begint een nog leukere tijd, want je bent nooit uitgeleerd. Je bent natuurlijk begonnen met een stabiel vliegend beginnersmodel, meestal een hoogdekker of een motorzwever. Maar als je wat meer wilt volgt al gauw een sneller en wendbaarder model, een schaalmodel of zelfs een wedstrijdmodel.

Er worden over de hele wereld wedstrijden georganiseerd in allerlei klassen. De mogelijkheden zijn grenzeloos. Het vliegen met een heli is nogal wat moeilijker dan het vliegen met een vleugelvliegtuig omdat je daarbij het automatisme moet beheersen om met twee knuppels simultaan de juiste beweging te maken..

Sponsorkliks

SponsorKliks, gratis sponsoren!
Om onze modelvliegclub financieel te steunen maken we gebruik van sponsorkliks.
 
Hoe werkt het? Heel simpel.
 
Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via onze pagina op SponsorKliks.nl wordt gedaan. Deze commissie stort SponsorKliks op onze bankrekening.
 

Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit hier profiteren we direct van. We hebben een eigen pagina op Sponsorkliks.nl met links naar uiteenlopende shops in verschillende categorieën zoals: kleding, schoenen, electronica en vakanties.

Veel bekende webshops zijn aangesloten: denk aan Bol.com, Zalando, Hema, Wehkamp en Thuisbezorgd.nl. Wanneer je een aankoop doet in één van deze webshops via onze pagina, krijgen wij een bepaald percentage van uw aankoopwaarde uitgekeerd.

Onze pagina bekijken van sponsorkliks? Klik dan op deze link: Sponsorkliks.nl