Er wordt meestal gevlogen met vliegtuigen die door een motor worden aangedreven . Ze worden altijd radiografisch bestuurd.

Soms zijn ze speciaal ontworpen voor het modelvliegen maar het kunnen ook wel schaalmodellen zijn die soms tot in het kleinste detail worden nagebouwd . Er zijn ook zweefvliegtuigen die met een motor op hoogte kunnen worden gebracht.

De afmetingen variëren van ongeveer 0.5 tot 3 meter.

Je moet zelf je vliegtuig bouwen of in elk geval samenstellen. Tegenwoordig zijn er ‘’ bijna kant en klaar’’ vliegtuigen te koop Het vliegen met helikopters is moelijker maar is voor een toenemend aantal leden een spectaculaire uitdaging. Ook wordt er gevlogen met multikopters ook wel drones genoemd. Onder de leden is veel ervaring en kennis aanwezig zodat nieuwe leden veilig de lucht in kunnen worden geholpen.

Onze club heeft in de loop van tijd diverse Nederlands kampioenen voortgebracht. Enkele leden deden zelfs regelmatig mee aan wereld kampioenschappen in diverse categorieën.

Ons veld ligt ver van woonbebouwing en heeft een afmeting van ongeveer 130x 90 meter. De ligging is gunstig ten opzichte van de heersende windrichting. In 1995 is het huidige stenen clubhuis in eigen beheer gebouwd. Het clubhuis is meestal in gebruik als praathuis en beschikt over een keukentje en een afdak waaronder modellen kunnen worden geparkeerd en accu’s kunnen worden opgeladen.